CASA SOLO arquitectos

Nou Centre d’Atenció Primària

Pineda de Mar, Barcelona, España

Localització

Pineda de Mar, Barcelona, España

Promotor

Infraestructures.cat – Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Estat

Projecte redactat (2021)

Superfície

2.494 m²

Autors

Roger Pernas Vallès

Equip

Bernat M. Gato Blanco
Mariel.la Agudo Gangolells
Alessandro Giustozzi
Toni Santamaria Gomez
Mario Ramírez Vázquez

Es proposa un volum blanc, pur i abstracte amb uns grans buits ceràmics a mode de miradors i accés, recuperant així la tradició costa d’edificacions blanques on predomina el ple sobre el buit.

El nou volum edificat es planteja com una peça compacta, orientada al carrer Tribala, esdevenint un punt de referència a la Plaça de la Granja, on la presència del nou CAP dinamitzarà aquest espai públic.

L´edifici disposa d´un pati interior i un esquema en forma de creu gammada que facilita l´orientació dels usuaris, assegurant així uns circuits àgils de pacients i professionals, evitant la imatge de massificació aconseguir un marc físic acollidor i confortable, i assegurant una bona il·luminació i ventilació natural.

El programa es resol de manera molt clara, ubicant totes les activitats assistencials i d’accés al públic en planta baixa, planta primera i planta semisoterrani. Així, els desplaçaments en vertical són els mínims imprescindibles, facilitant l’accessibilitat dins del centre a tots els usuaris.