CASA SOLO arquitectos

Concurs nou Hospital Infantil

Cluj-Napoca, Rumania

Localització

Cluj-Napoca, Rumania

Promotor

Ajuntament de Cluj

Estat

Finalistes concurs 2021

Superfície

61.874 m²

Autors

Bernat M. Gato Blanco
Roger Pernas Vallès
Rafael de la Hoz

Equip

Patricia Lafuente Carrasco
Mario Ramírez
Maria José Escuder
Andrea Ferrés Martín
La Hoz Arquitectura

El nou Hospital Infantil de Cluj es planteja com un hub que engloba Salut-Educació-Esport-Natura-Agricultura Urbana.

El solar se situa en un barri residencial de baixa altura i cobertes a dues aigües. Es proposa un hospital extens, format per diferents volums baixos amb cobertes a dues aigües, integrant-se així al barri amb la silueta i la materialitat, connectant amb el caràcter i l’escala del veïnat i creant un ambient més amigable.

La cuidada orientació de l’edifici ofereix la llum, el sol i la vista cap al paisatge per a tots els nens, des de les habitacions i des de les zones comunes de rehabilitació.

L’Eix central intern, anomenat Street, organitza el programa i crea espais que connecten totes les funcions de l’hospital, sales, tant públiques com de fluxos mèdics. Generador d’ordre i orientació en tot moment a través de la llum natural que envaeix l’espai.

Un espai públic dóna la benvinguda als visitants en ordre jeràrquic; L’accés pel camí en pendent entre grans arbres del bosc revela la silueta de l’hospital; un espai verd extens amb una instal·lació d’art per a nens a prop de l’entrada vorejada per un parc públic; un espai públic cobert horitzontal que atrau i acull abans d’endinsar-se al “Street”.