CASA SOLO arquitectos

Concurs nou Hospital Infantil HUG

Ginebra, Suissa

Localització

Ginebra, Suissa

Promotor

Hôpitaux universitaires de Genève (HUG)

Estat

Concurs

Superfície

19.680 m²

Autors

Gina Barcelona Architects
Bernat M. Gato Blanco
Roger Pernas Vallès
Pinearq
BAAS
L35
GMAA

Equip

Maria José Escuder
Andrea Ferrés Martín
Pablo Salvadores Fraga
Mario Ramírez

El concurs per al nou Hospital Infantil de Ginebra planteja el desenvolupament de dos nous edificis per a un hospital infantil, dedicats al tractament ambulatori ia l’hospitalització, dins del complex del HUG, segons els paràmetres del Pla Director vigent.

El disseny dels edificis es basa en una trama estructural racional que permet una adaptació fàcil a les necessitats funcionals futures de l’hospital.

Passadissos de distribució clars faciliten l’orientació a l’interior de l’edifici i mostren la voluntat del projecte de crear espais flexibles orientats a les necessitats funcionals del personal, els infants i les seves famílies.

Grans patis interiors garanteixen l´arribada de llum i ventilació natural. Aquests patis enjardinats també aporten agradables visuals i es converteixen en zones terapèutiques per als nens.

La configuració de la proposta i una relació clara amb l’entorn estableixen les bases per a la creació d’enllaços directes entre el barri i els diferents usuaris de l’hospital. El parc s’obre a la ciutat, promovent una connexió transversal amb els barris veïns i dinamitzant el nou espai públic al voltant dels edificis on es proposen espais de trobada.

El projecte cerca establir relacions properes i personals mitjançant la creació d’espais còmodes i equilibrats.