ESP | CAT | ENG |

Alt Penedès Hospital

Place: Vilafranca del Penedès, Barcelona. Spain Conclusion: 2012 Surface: 16.200 sqm

The Comarcal de l’Alt Penedès Hospital has a maximum capacity of 168 beds. The plot’s dimension and the low density permitted by planning regulations naturally generated a horizontal solution allowing for possible future growth of the building. The building is organized along the vertebral general circulation axis, with the gallery containing the services between the ceiling and the roof. The patients’ rooms are set along one side, with a series of patios separating the different system circulations for access and environmental quality. The roof, which changes its angle of inclination over the corridor, provides excellent overhead lighting. On the other side of the vertebral axis, there are the medical departments, with a comb-shaped layout distributing the facilities, organizing the circulation and the future growth. The structure, based on 14.4m beams, ensures that alterations and technological innovations can be made quickly and easily.

 




HVILA 009Eb
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
12
5
2



Vilafranca_GENERAL
DSC_0983
DSC_0979b

By :
Comments : Off