ESP | CAT | ENG |

Imagen oficina

CASA SOLO Arquitectes SLP és una empresa creada el 2008, pels arquitectes Francesc Pernas, Bernat Gato i Roger Pernas. CASA SOLO Arquitectos segueix la trajectòria establerta per CASA Consultors i Arquitectes des del 1987, principalment en el camp de la planificació, el disseny i la construcció d’edificis en l’àmbit de la salut, tant per al sector públic com privat. L’experiència en programes tan complexos com els hospitals, ens permet afrontar amb garanties altres projectes similars com ara centres de recerca, laboratoris, llars per a la gent gran o centres d’assistència primària entre d’altres.

 

CASASOLO Arquitectos 100% Disseny d'Entorns Sanitaris

SERVEIS

 • Liderats per la innovació i la sostenibilitat, els nostres projectes sanitaris estan pensats per satisfer les necessitats del pacient, però a la vegada resoldre la participació dels familiars i crear un ambient de treball òptim per al personal.

  Gràcies a un equip multidisciplinari d'experts que investiguen i posen en pràctica solucions innovadores que integren les últimes tecnologies informàtiques, els nostres projectes estan en estreta relació amb les necessitats i objectius dels nostres clients.

  Els nostres projectes hospitalaris i sanitaris estan concebuts amb les últimes tecnologies BIM de creació computacional de fluids dinàmics i modelització de pressupost total simplificant la comunicació entre el promotor i l'equip de construcció.

  Lliurem disseny excepcional per a la salut basat en la investigació i l'experiència satisfent necessitats estètiques, funcionals i de rendiment per als nostres clients a tot el món.

 • Els Hospitals, per la seva indiosincràsia, haurien de ser el paradigma de l’Accessibilitat Universal. Des dels inicis al 1987 a CASA SOLO hem treballat amb el concepte de “disseny per a tothom”. En els projectes hospitalaris incorporem l’accessibilitat física,congnitiva i sensorial cercant l’accessibilitat universal més enllà dels requeriments normatius. Proposem hospitals 100% inclusius, tenint en compte els diferents tipus d’usuaris amb necessitats especials.

  Però CASA SOLO anem més enllà, aportant sol.lucions als reptes que es deriven de l’anomenada “revolució de la longevitat”. Llegeix més

 • La sostenibilitat està present a tots els nostres projectes. La nostra presència internacional ens ha conduit a ser conscients de les certificacions locals i nacionals a partir d'un procés de col•laboració integrat en relació amb les lleis locals i les condicions climàtiques. Centrat la

  nostra atenció en la conservació de recursos i reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, treballem amb models energètics digitals que són essencials per complir amb les principals certificacions energètiques com LEED, Bream, HQE o Verd, entre d'altres.

  Aquesta filosofia s'aplica també a la renovació d’edificis existents, on creiem que la conservació i la reutilització de les estructures consolidades no només és una oportunitat per comprendre les característiques que defineixen les estructures construïdes d'una ciutat, sinó també per contribuir a la conservació del passat, transformant llocs i reinventant els seus usos.

  La reutilització de les estructures construïdes és el primer pas cap a la sostenibilitat.

 • Els espais interiors en projectes de salut són extremadament complexes. Combinant l'anàlisi de les necessitats humanes i comportaments amb un profund coneixement de les necessitats d'espai, materials i tecnologies, som capaços d'oferir solucions clares i senzilles que milloren els entorns sanitaris.

  Creiem que la qualitat de l'atenció està directament relacionada amb la qualitat del disseny d'interiors. Oferim una qualitat estricte d'acabats en tots els nostres espais i mobles de disseny personalitzat que es porta a terme gràcies a un control precís de la direcció d'obra. Avui en dia, els sistemes i equips tecnològics adquireixen un paper fonamental als hospitals i centres d'investigació. És imprescindible que s'integrin en el procés de disseny i estar informat de les últimes tecnologies en el mercat i és per això que el nostre equip està investigant i viatjant contínuament per poder assessorar als nostres clients sobre les últimes innovacions.

  Els nostres espais estan pensats per ser flexibles i eficaços permetent modificacions futures. Implementem dissenys segurs, fàcils de mantenir i holístics a través dels quals som capaços de millorar no només el benestar dels pacients, sinó també a les famílies i el personal involucrat en els tractaments.

 • Creiem que l’entorn pot influir en la qualitat del tractament del pacient. Tots els nostres projectes de salut es pensen des de l'interior i des de l'exterior, planificant el disseny urbà i paisatgístic per lliurar solucions específiques dissenyades per al lloc i el clima local.

  Des de jardins curatius íntims a projectes de planificació urbana sempre treballem de prop amb les autoritats locals definint estratègies adaptades a les condicions del lloc amb l’objectiu de millorar les connexions entre estructures i la qualitat de vida de les persones.

  El nostre servei compren des de l'anàlisi del lloc, incloent-hi els accessos i proves del moviments, l’aparcament, el disseny urbà, el paisatge i disseny de jardineria. Som experts en l'ampliació de complexes hospitalaris des de la base de plans funcionals i tots els nostres nous projectes inclouen la previsió d'espais d'amortiment que permetran el creixement futur. Un hospital és un projecte en continu canvi, que ha de ser flexible per preveure futures ampliacions i millores tecnològiques.

EQUIP DIRECTIU

Roger Pernas

Soci de CASA SOLO
Arquitecte per l’ETSAV – Universitat Politècnica de Catalunya de del 2001.
Ha cursat Arquitectura Tècnica a l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (UPC). Executive MBA de IESE Business School acabat el Maig 2015.
Va obtenir una beca del programa europeu d’intercanvis SOCRATES a l’Istituto Universitario di Architettura de la ciutat de Venècia (Itàlia), el 1999. Va ser professor junior del curs d’introducció a l’arquitectura de la ETSAV l’any 2000.
Durant els seus estudis d’arquitectura (1996-2001) va realitzar pràctiques a les empreses d’arquitectura CASA Consultors i Arquitectes i d’estructures Robert Brufau I Associats.
Del 2001 a 2003, col·labora amb el desenvolupament del projecte a l’obra de l’Hospital Materno-Infantil de l’arquitecte Rafael Moneo al Complex Hospitalari Gregorio Marañón de Madrid. Del 2003 al 2008 va ser cap de projectes sanitaris a l’estudi CASA Consultors i Arquitectes. Al 2008 va fundar CASA SOLO Arquitectos on es des del 2014 un dels socis executius.

Bernat Gato

Soci de CASA SOLO
Arquitecte per l’ETSAV – Universitat Politècnica de Catalunya de del 2001.
El 2011 completa els seus estudis de Màster en Planificació i Disseny de Centres Sanitaris (UOC).
Va obtenir una beca del programa europeu d’intercanvis SOCRATES a l’École d’Architecture de la ciutat de Nantes (França), 1999. Va ser professor junior del curs d’introducció a l’arquitectura de la ETSAV l’any 2000.
Durant els seus estudis d’arquitectura (1996-2001) va realitzar pràctiques a les empreses d’estructures Robert Brufau I Associats i d’arquitectura CASA Consultors i Arquitectes.
Va iniciar la seva experiència professional el 2001 col·laborant a l’estudi d’arquitectura sanitària CASA Consultors i Arquitectes, eseent als últims anys cap de projectes sanitaris. Al 2008 va fundar CASASOLO Arquitectos on es des del 2014 un dels socis executius.

Francesc Pernas

President Honorari de CASA SOLO
Arquitecte per l’ETSAB – Universitat Politècnica de Catalunya de del 1971.
A més a més té el Diploma Health Facility Planning (Polytechnic North London, 1977), el Màster Health Services Planning & Design (Universitat de Columbia, EUA, 1978).
Va exercir com a professional liberal del 1971-1976. Va ser cap de la Divisió d’Arquitectura d’Iberhospitalia i va ocupar el càrrec de cap del Servei d’Arquitectura del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya (1981-1987).
Actualment es President de CASASOLO i està jubilat.

Wikipedia

COL·LABORADORS

Paulina Ballbè

Paulina Ballbè és advocada especialista en Dret de la Unió Europea i ha estat la primera directora de l’oficina de Cuatrecasas a Brussel.les (1986-87). Ha cursat el Màster en Cooperació al Desenvolupament de la Université Libre de Bruxelles i el Postgrau en Comunicació de la UPF- IDEC. Té una dilatada experiència com a funcionària de la Comissió Europea on, entre altres funcions, ha gestionat licitacions internacionals per a obres (construcció d’equipaments educatius i sanitaris, etc.) finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament, per a programes de cooperació amb Àfrica. Alhora és la creadora (2010), promotora i directora del Postgrau en Gestió i Dinamització de Projectes d’Envelliment Actiu i Saludable de la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management (UPF-BSM), primer, i actualment únic aquí, en aquesta especialitat. És al mateix temps consultora en projectes d’envelliment actiu i, com a tal, ha col.laborat amb diverses institucions, entre elles el Departament de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat de Catalunya, en la posta en marxa de l’Acadèmia dels Sèniors, una iniciativa innovadora adreçada als usuaris i usuàries dels Casals de Gent Gran de tot el territori català. També ha estat la coautora d’el llibre-guia sobre Envelliment Actiu editat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i destinat a les més de 180 entitats federades.

CONSORCIS I EMPRESES ASSOCIADES

El 2013, L35 va signar un acord estratègic amb CASA Solo per a posar a disposició dels clients de L35 un ventall més ampli de serveis incloent projectes d'hospitals. Després d'una llarga història de cooperació mútua, CASA Solo s'ha convertit finalment en el Departament de Projectes Sanitaris de L35, contribuint a l'expansió internacional del grup L35 amb els coneixements i una vasta experiència en aquest camp de CASA Solo.
També el 2013 es va crear GINA Barcelona Architects, un grup internacional que es dedica a l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatgisme. GINA agrupa 10 de les més prestigioses firmes de Barcelona amb reconeixement internacional que constitueix, ja des del seu inici, un dels grups més importants pel que fa a volum d'obra construïda, capacitat i qualitat de tot el país. Francesc Pernas, Bernat Gato i Roger Pernas són co-fundadors de la firma.
Amb la finalitat de desenvolupar projectes hospitalaris a Bolívia, oferint un servei integral de planificació, construcció i equipament hospitalari, les empreses CASA Solo Arquitectes, PGI Engineering i Antares Consulting es van unir per crear ENGEST, un cosorci d’empreses del sector sanitari.
El HealthTech Cluster és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, que va prendre autonomia pròpia el juny del 2014 agrupant a empreses i entitats catalanes del sector de les tecnologies de la salut, per promoure la competitivitat en aquest sector. Actualment ja existeixen més de 30 empreses i entitats agrupades, inclosa CASA Solo, que engloben des de l’àmbit del producte sanitari fins a empreses de eHealth i mHealth que ofereixen alternatives tecnològiques per a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.
PRC Architekci és un despatx d’arquitectura polonès amb seu a Varsòvia fundat el 1997, que es troba avui dia entre els 10 despatxos d’arquitectura amb més renom de Polònia. La seva feina inclou disseny arquitectònic, urbanisme i disseny d’interiors.

CLIENTS