ESP | CAT | ENG |

Urgències Hospital General Alacant

Emplaçament: Alacant, Espanya Data: 2017 Superfície: 4.861 m² Col·laborador: Albert Vitaller Arquitectura SLPU Promotor: Conselleria de Salut Universal i Salut Pública. Generalitat Valenciana

A nivell d’urbanització i espai exterior, la proposta ha estat dissenyada per solucionar els conflictes entre els recorreguts exteriors de vianants i de vehicles, i dotar de millors condicions l’espai exterior. És per això que es modifiquen i optimitzen els recorreguts de vehicles per guanyar espai per als vianants i es crea una plaça d’accés davant l’accés d’urgències pediàtriques.

L’edifici de nova construcció consisteix en un volum de dues plantes situat en l’actual laboratori d’urgències i que s’estén en sentit longitudinal recorrent el perímetre de l’edifici existent fins a arribar a unir l’accés d’urgències generals i l’accés d’urgències pediàtriques.

Aquest nou volum té una geometria corba, adaptant a l’espai físic de l’entorn i contrastant amb les línies rectes de l’actual hospital. La façana és un mur cortina en tota la seva alçada, amb lames verticals de fusta que creen un efecte visual vibrant gràcies a la geometria corba. Al llarg de la façana, de vegades aquesta genera un moviment cap a l’interior creant zones cobertes per indicar els accessos. D’aquesta manera, l’ampliació es reconeix com una actuació unitària amb caràcter propi, diferenciant-se dels volums existents.

La distribució interior ha estat desenvolupada amb especial atenció al bon funcionament de l’hospital, tenint en compte els recorreguts interns necessaris per a les diferents unitats, i sobretot mantenint la connexió amb la resta de l’hospital. A la planta baixa es troba urgències generals i urgències pediàtriques, ia la planta primera del nou edifici s’ubica la unitat de curta estada (UCE) i observació, ambdues connectades amb un nucli vertical de comunicació.

urgencias-hospital-general-alicante-01

urgencias-hospital-general-alicante-02

Comments : Off