ESP | CAT | ENG |

Reforma de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti)

Emplaçament: Badalona, Barcelona, Espanya Data: 2013 – actualitat Superfície: 4.682m² + 1.454m² Promotor: Servei Català de la Salut – Generalitat de Catalunya Abast: Avantprojecte, Projecte Bàsic i d’Execució i Direcció d’obres

Reforma de la Unitat d’Hospitalització maternoinfantil, el Servei de Neonatologia, l’Hospital de dia i la zona administrativa de l’ICO (Institut d’Oncologia de Catalunya).

L’objecte del projecte és la reforma de diferents serveis ubicat a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, en concret de la Unitat d’Hospitalització d’Obstetrícia situada a la Planta 5 de la Torre Maternal, del Servei de Neonatologia que estarà situat a la Planta 6, i de la planta quarta de la mateixa Torre per a ubicar-hi les àrea administratives de l’Institut Català d’Oncologia així com l’Hospital de dia de trastorns de l’alimentació, ja que l’estructura funcional i la distribució actual de les plantes no responen a les necessitats i requeriments assistencials d’aquests futurs serveis.

La concepció inicial de l’estructura física de l’edifici tenia un esquema clar del que haurien de ser les circulacions, segregant les circulacions de públic i les restringides, així com de la posició de cada servei en funció de les seves relacions funcionals i de la seva activitat assistencial. Aquestes circulacions consistien en un passadís principal de públic paral•lel a la façana principal, lligat als accessos i als nuclis de públic; i un passadís intern, paral•lel a l’anterior, lligat als nuclis restringits.

Aquesta puresa conceptual es va perdre com a conseqüència de la ocupació progressiva dels diferents espais del centre, sense cap intenció estratègica, degut a la carència d’un Pla Director al llarg dels anys que permetés el seu creixement de manera ordenada i coherent.

L’esperit del Pla Director vigent és recuperar aquest esquema funcional, i és per això que es vol respectar la configuració i assignació actual de nuclis de comunicació vertical, tant d’escales, muntalliteres, ascensors de públic i ascensors de brut i net, d’ús restringit.

La posició centrada d’aquest nuclis dintre la planta rectangular de la Torre maternal és el condicionant més potent en el Projecte tant de la Planta 5 com de la Planta 6 de la Torre Maternal.

reforma-germans-trias-pujol-04
reforma-germans-trias-pujol-03
reforma-germans-trias-pujol-02
reforma-germans-trias-pujol-01

Comments : Off