ESP | CAT | ENG |

Nou edifici d’investigació del VHIR i reordenació del Campus Vall d’Hebron

Emplaçament: Barcelona, Espanya Data: 2017 Superfície: 25.170 m2 Col·laborador: Josep Llinàs Promotor: Fundació Hospital Universitario Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Proposta per l’ampliació i reordenació del Campus Vall d’Hebron. Pel que fa al conjunt del recinte del Campus de l’hospital prima la integritat del parc i els seus atributs naturals, actualment representats per la gran massa d’arbres existent, recuperant la topografia original.

Altres consideracions que es valoren són ser la mínima ocupació del sòl, ocupant aquell sòl ja construït, preservar l’espai natural i conservar al màxim els arbres existents.

Pel que fa al plantejament del nou edifici de la Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), la proposta es basa en la reconstrucció de la “topografia original”, situant una construcció de tres plantes a la qual s’incorporen uns patis oberts formalitzats més com a elements geogràfics que constructius.

El programa s’estructura en tres parts relacionades amb els tres tipus d’edificació marcats per la secció: aparcament i quiròfans, laboratoris i àrees docents, de descans i de relació.

D’aquestes tres parts la singularitat formal es reserva a aquella que emergeix i es troba per sobre de la cota de la nova topografia, optant per una solució ortogonal, acompanyada de la voluntat mínima d’ocupació del terreny “natural”.

 

resolucion-concurso-vall-hebron-00 resolucion-concurso-vall-hebron-01 resolucion-concurso-vall-hebron-02 resolucion-concurso-vall-hebron-03 resolucion-concurso-vall-hebron-04 resolucion-concurso-vall-hebron-05

Comments : Off