ESP | CAT | ENG |

Competition for the Vicente Ferrer Hospital

 

Place: Rubí, Barcelona. Spain
Conclusion: 2010
Surface: 22.080 sqm
Status: Competition
Typology: New building, Hospital

The proposal is perfectly set in its surroundings and the urban planning. It completes the closest green areas of Ca n’Oriol and it takes advantage of the views towards them, without blocking the landscape.

It is a new light-hospital concept, designed according to principles established by the Catalan Institute of Health. It allows phasing in the future, without disturbing the current activities. The building is based on high efficiency spaces and resources; the proposal contains the principles of sustainability and environment established by the United Nations and the Global Compact initiatives.

 

By :
Comments : Off