ESP | CAT | ENG |

Reforma d’espais de l’Hospital de Mataró

(Hospital de Dia, bloc Quirúrgic i altres)

Emplaçament: Mataró
Data: 2017 – en curs
Superfície: 3.647 m²
Col•laborador: Albert Vitaller Arquitectura SLPU
Promotor: Servei Català de la Salut – Generalitat de Catalunya
Abast: Avantprojecte, Projecte Bàsic i d’Execució i Direcció d’obres
Estat: Projecto
Tipologia: Reforma/Amplicació, Hospital

L’objecte del projecte es la reforma parcial de l’Hospital de Mataró per adaptar les zones pertinents als usos de hospital de dia, bloc quirúrgic, UCSI, rehabilitació i oficines.

Les zones es reparteixen en hospital de dia en planta baixa, bloc quirúrgic i UCSI en planta soterrani 1 i rehabilitació i oficines en planta soterrani 2.

El projecte actua en zones molt concretes de l’hospital de Mataró sense entrar en contacte amb la resta de l’edifici, facilitant molt el seccionament a l’hora de remodelar cada zona.

L’actuació comporta els següents serveis: Hospital de dia, Bloc quirúrgic, UCSI, Rehabilitació, Electromedicina, Llenceria, Vestidors, Documentalistes, Economia, Recursos Humans, Docència i Despatxos.

La planta soterrani s’organitza amb dos passadissos, que deixen les zones d’actuació molt ben limitades facilitant la sectorització de les reformes. Les actuacions es faran es 2 fases alternades, Fase 1 que abarca els vestidors, llenceria, despatxos mèdics i electromedicina; i la Fase 2 que comporta la resta de zones.

La planta soterrani 1 es remodela la zona sud-est, on s’actua de forma generalitzada. Primer es construeixen els vestuari temporals en Fase 3, en Fase 4 es construeix la major part del bloc quirúrgic i UCSI posterior en la Fase 5 es formalitzen els vestuaris de la zona més al nord de l’actuació, a la Fase 6a es reconverteis els vestuaris temporals en transfer i finalment en fase 6b es construeix l’accés al costat dels vestuaris.

Els vestuaris provisionals funcionen mentre els vestuaris finals no són operatius. La planta baixa només s’actua en una zona i es fa en una única Fase 3, en la que l’hospital de dia quedarà acabat.

La planta coberta i instal•lacions s’acabaran en Fase 3, on quedaran rematades el volum en coberta i les escales que hi pugen.

reforma-hospital-mataro-04
reforma-hospital-mataro-03
reforma-del-hospital-de-mataro-00
reforma-hospital-mataro-02

Comments : Off