ESP | CAT | ENG |

Concurs per a l’Hospital Joan XXIII a Tarragona

Emplaçament: Tarragona, Espanya
Data: 2018
Superfície: 46.844 m²
Promotor: Servei Català de la Salut – Generalitat de Catalunya
Col·laborador: BAAS Jordi Badia
Estat: Concurs
Tipologia: Reforma/Amplicació, Hospital

L’Hospital Joan XXIII, com la gran majoria de recintes hospitalaris, s’ha convertit al llarg dels anys en un caos de volums desendreçats que han anat construint-se en funció de les urgències funcionals sense un pla director clar a llarg termini.

Per tal de donar al conjunt una certa coherència tant urbana com funcional proposem agrupar tots els usos en un sol volum que s’anirà construint per fases i s’adaptarà als diferents nivells que ofereix la topografia. L’hospital s’organitzarà amb les circulacions (pública i mèdica) en els dos laterals llargs, i s’il•luminarà mitjançant patis centrals de gran mida.

El conjunt es complementarà amb un nou edifici de rebuda que allotjarà aquells usos més públics en contacte amb la ciutat i esdevindrà la porta i imatge del recinte.

Els dos edificis quedaran lligats amb un pas cobert, i potser tancat, que esdevindrà la columna vertebral de l’hospital des de l’accés principal més urbà fins l’aparcament i relacionarà tots els edificis nous i existents en planta baixa.

Al nivell d’accés i planta primera del nou edifici s’ubica el programa més públic i ambulatori del conjunt (accés a consultes externes, hemodiàlisi, admissions i hospital de dia). A planta segona s’ubica principalment el bloc quirúrgic, CMA i l’esterilització per tal de connectar amb un pont i a nivell amb el bloc obstètric de l’edifici C. A sobre es troben les àrees d’hospitalització junt amb els despatxos mèdics.

La resta de serveis generals i el programa més logístic s’encabeixen al soterrani on es connecta amb l’edifici C per tal de comunicar les unitats materno-infantils i pediàtriques amb medicina nuclear, diagnòstic per la imatge i la resta de serveis. Al soterrani s’ubica a més un pàrquing annex de dues plantes amb rampa interior que cobrirà les places que s’eliminen de l’actual aparcament.

El projecte segrega perfectament les circulacions públiques i internes garantint així una òptima atenció assistencial.

hospital-joan-xxiii-tarragona-04 hospital-joan-xxiii-tarragona-05 hospital-joan-xxiii-tarragona-06

Comments : Off