ESP | CAT | ENG |

Implantació de l’Heliport a la coberta de l’edifici de Traumatologia de l’Hospital Vall d’Hebron

Emplaçament: Barcelona
Data: 2017 – en curs
Superfície: 1.800m²
Promotor: Servei Català de la Salut – Generalitat de Catalunya
Abast: Avantprojecte, Projecte Bàsic i d’Execució i Direcció d’obres 
Col·laboradors: Aitor Martin (enginyer aeronàutic), BIS Structures, Gepro (Instal·lacions), Francesc Xairó i Associats (Aparellador projecte), AT3 (Aparellador obra), Mariel.la Agudo (arquitectura), Antoni Santamaria (BIM manager).
Estat: En construccìo
Tipologia: Reforma/Amplicació, Hospital

Es planteja el disseny i construcció d’un nou heliport de l’Hospital Vall d’Hebron per facilitar el servei d’emergències mèdiques amb helicòpter (HEMS). Per a això es disposarà d’una plataforma elevada dimensionada per a l’aterratge i enlairament dels helicòpters mèdics més moderns, al nivell de la coberta de l’edifici de Traumatologia/Cremats. Això possibilita reduir la maniobra i el número de transferències dels pacients que arriben a l’hospital a través d’aquest mitjà. La proposta consisteix en una nova torre metàl·lica independent, modular i compacta. Es tracta d’un model econòmic i eficient que no afecta l’estructura ni l’activitat assistencial de l’edifici existent. La nova torre allotjarà una nova escala d’emergència per a l’edifici.

La nova helisuperfície consisteix en una plataforma ventilada de perfils d’alumini sobre una estructura d’acer. Aquesta solució es revela com una alternativa cost-efectiva, aportant una gran lleugeresa alhora que una llarga vida operativa del conjunt i baix cost de manteniment. La plataforma es trobarà elevada 4,30m sobre la coberta de l’edifici de Traumatologia, una separació que configura la solució de “plataforma ventilada”, garantint l’absència de turbulències en la superfície de l’heliport. D’aquesta manera s’aconsegueix una màxima operativitat i seguretat en l’operació aeronàutica, un aspecte molt apreciat pels pilots del servei del SEM, i facilita els treballs de manteniment.

Disposa d’una entrada principal a través d’una passera per a l’ús de lliteres i una de secundària al costat lateral, en forma d’escala. Aquesta segona sortida garanteix l’evacuació en cas d’accident que bloquegi la sortida principal. La passera connectarà amb el nou badalot sobre el nucli de comunicacions de l’edifici existent. Una nova escala d’emergència dins l’estructura rectangular de suport del nou heliport garanteix i millora la seguretat i evacuació d’incendis de l’edifici de traumatologia. El projecte també contempla la substitució i actualització dels ascensors (muntallits) de l’edifici.

helipuerto-hospital-vall-hebron-03

Comments : Off