ESP | CAT | ENG |

Implantació de l’Heliport a la coberta de l’edifici de Traumatologia de l’Hospital Vall d’Hebron

Emplaçament: Barcelona Data: 2017 – en curs Superfície: 1.800m² Promotor: Servei Català de la Salut – Generalitat de Catalunya Abast: Avantprojecte, Projecte Bàsic i d’Execució i Direcció d’obres

La proposta consisteix en una peça independent, modular i compacta. Es tracta d’un model econòmic i eficient que no afecta l’estructura ni l’activitat assistencial de l’edifici de Traumatologia existent i que, a més, permetrà tenir un control exacte del cost i els temps d’execució de l’obra.

Es planteja el disseny i construcció d’un nou heliport de l’Hospital Vall d’Hebron per facilitar el servei d’emergències mèdiques amb helicòpter (HEMS). Per a això es disposarà d’una plataforma elevada dimensionada per a l’aterratge i enlairament dels helicòpters mèdics més moderns.

La solució proposada és un heliport construït amb una plataforma ventilada de perfils d’alumini sobre una estructura d’acer. Aquesta solució es revela com una alternativa cost-efectiva, aportant una gran lleugeresa alhora que una llarga vida operativa del conjunt i baix cost de manteniment. A més, aquesta solució permetria el futur desplaçament de l’heliport a un altre punt de l’hospital.

La plataforma es trobarà elevada 4,85m sobre la coberta de l’edifici de Traumatologia, una separació que configura la solució de “plataforma ventilada”, garantint l’absència de turbulències en la superfície de l’heliport. D’aquesta manera s’aconsegueix una màxima operativitat i seguretat en l’operació aeronàutica, un aspecte molt apreciat pels pilots del servei del SEM.

El nou heliport de l’Hospital Vall d’Hebron estarà format per una planta circular de 20m de diàmetre sobre una base quadrada. Disposarà d’una entrada principal amb rampa per a l’ús de lliteres i una altra secundària en forma d’escala. Aquesta segona garanteix i millora la seguretat i evacuació d’incendis de l’edifici, ja que es troba connectada per passarel•les tant a la coberta com a cada nivell del volum existent.

helipuerto-hospital-vall-hebron-01
helipuerto-hospital-vall-hebron-03
helipuerto-hospital-vall-hebron-02

Comments : Off