ESP | CAT | ENG |

Competition for the Ernest Lluch hospital

Location: Cerdanyola del Valles, Barcelona. Spain
Built area: 42,770 m2
Promoter: Catalan Health Service
Architects: Francesc Pernas, Roger Pernas and Bernat Gato
Status: Competition
Typology: New building, Hospital

The implementation of this new lightweight 310 beds hospital, opens to the city from the area of the train station. The access is organized through a large square over the river, to accommodate the visitors and patients.

It is a horizontal building with controlled possibilities of growth. A large bioclimatic atrium collects visitor arrivals and access to the services.

The facade and roof were designed to get a maximum solar control and to avoid the noise produced by the motorway. It incorporates the production of photovoltaic energy and the reuse of gray water and rainwater.

hospital-ernest-lluch-00 hospital-ernest-lluch-01 hospital-ernest-lluch-02

Comments : Off